Pensionsförsäkring

Det är väldigt viktigt att ta hand om dig själv och att tänka på din familj. Speciellt under din sista tid i livet. Se därför till att ta hand om dig och se till att du har en privat pensionsförsäkring. Det är ett sparande och ett säkert och fullständigt skydd för dina nära och kära. Du kan välja att pengarna kommer betalas ut till din familj när du avlider och hur mycket som kommer att betalas ut till var och en.

Du är helt upp till dig när pengarna ska betalas ut och hur länge utbetalningarna kommer att ske. Du bestämmer även vilka personer som blir förmånstagare. Det är en försäkring där du själv avgör hur fonderna ska fördelas. Det här gör den privata pensionsförsäkringen till en stor trygghet och är därför en bra och nyttig försäkring att investera i.

Pensionsförsäkring

Så här gör du för att skaffa en pensionsförsäkring

När du pensionssparar kan du anpassa så det till din situation. Lite information till dig som vill starta ett privat pensionssparande är att avdragsrätten för pensionssparande försvinner helt under 2016 efter att sänkningar har skett i etapper och det blir därför ofördelaktigt att spara i en IPS (individuellt pensionssparande), därför är det bäst om du gör på följande sätt:

Sluta spara om du ännu regelbundet gör insättningar till ett eget pensionssparande eller privat pensionsförsäkring, då det inte längre är förmånligt. Ett råd är att istället starta ett investeringssparkonto, eller att teckna en kapitalförsäkring. Du kan även kontakta din arbetsgivare för att höra om dina möjligheter att löneväxla. Se sedan vilka fonder du kan börja spara i om du öppnar ett investeringssparkonto. Om ditt försäkringsskydd är kopplat till ditt sparande behöver du kanske se över det. Observera att avdragsrätten kommer finnas kvar för personer som inte har en pensionsrätt i anställningen och även för skattskyldiga som har en inkomst av en aktiv näringsverksamhet.