Försäkringar för idrottare

Det är alltid viktigt att vara rädd om dig, vare sig du är elitidrottare eller vardagsmotionär. Om du skulle skada dig på något sätt kan kostnaderna bli höga väldigt fort och du kan omöjligt förutspå hur skadad du kan bli. Därför är det alltid bra att försäkra sig med en idrottsförsäkring.

En vanlig sjukförsäkring gäller inte när försäkringstagaren utsätter sig för stor risk, vilket sker vid utövande av extrema sporter som olika kampsporter, äventyrssporter, motorsporter eller flygsporter. Detta kan även gälla för traditionella sporter, allt från elitnivå eller vanliga vardagsmotionärer. Därför är det viktigt att teckna en särskild försäkring för idrottare. Det finns de som har en idrottsförsäkring genom sitt kollektivavtal, eller genom laget och föreningen.

Flera olika typer av idrottsförsäkringar

Försäkringar för idrottare

Det finns en hel drös med olika typer av försäkringar för idrottare, både för vardagsmotionärer och för elitidrottare. Speciellt som elitidrottare behöver du en försäkring som snabbt ger rätt vård ifall olyckan är framme. Din kropp är ditt verktyg och det är viktigt att du får rätt vård fort. Det finns olika varianter av försäkringar, men de flesta gäller både vid olycksfall och sjukdom, samt dygnet och året runt. De som kan teckna en elitidrottsförsäkring är svenska professionella idrottare med säte i Europa, idrottare på elitnivå som representerar en svensk förening och även framtida elitidrottare som går på ett Riksidrottsgymnasium eller något liknande.

Försäkringarna varierar från sport till sport

Det finns försäkringar inom rugby som till exempel licensförsäkring och inom golf med en tillhörande golfbaneförsäkring. När det gäller försäkringar inom bilsport finns det flera olika varianter. Det finns en licensförsäkring, en försäkring för motortävling, en transportförsäkring, en funktionärsförsäkring och en garageförsäkring. Försäkringar har olika villkor gällande olika sporter.